Home » Begeleiding

Begeleiding op maat

Onze begeleiding varieert van een ondersteunend gesprek tot een intensief traject waarbij wij je als het ware in de praktijk trainen.

Op basis van je behoefte aan ondersteuning en je budget komen wij altijd tot begeleiding op maat. Je zit niet vast aan een standaard pakket, maar kan dit naar behoefte samenstellen uit alle elementen uit ons aanbod.

Wij nodigen je uit eens een afspraak te maken om geheel vrijblijvend te bespreken wat wij voor jou, in jouw situatie kunnen betekenen.

Op deze pagina vind je enkele mogelijkheden voor onze begeleiding.

InHome begeleiding

Je kind uitdagen tot verdere groei op basis van de principes van een contactgericht programma is niet zomaar wat. Ook al is het zo ‘makkelijk’ dat je het zelf kan, goede begeleiding en ondersteuning is onontbeerlijk.

Of misschien heb je eerst onze cursus Switch gevolgd, of een vergelijkbare cursus (misschien ben je zelfs wel naar het Option Instituut geweest in de USA). En daar sta je dan, met je rugzak vol goede ideeën en goede intenties. Maar waar begin ik nou in de praktijk? En, doe ik het wel goed? En, in de loop van het programma ontwikkelt mijn kind zich, wat is de volgende stap?

Om je te scholen in je eigen situatie, je over de eerste hobbel heen te helpen of om je gemotiveerd te houden bij het continueren van je programma, bieden wij je InHome begeleiding.

InHome begeleiding is een traject waarbij we in de loop van een jaar 10 keer bij je thuis komen en je coachen en opleiden in je eigen thuissituatie. Het maakt niet uit of dit gaat over het opzetten van een speelprogramma of juist over het aanpakken van praktische zaken. Alles is mogelijk en we werken, voor zover dat mogelijk is, vooral aan datgene wat jij als ouder lastig vindt.

Per huisbezoek van 3 uur observeren we het kind om te bepalen wat zijn huidige niveau en zijn uitdagingen zijn, en observeren we jou spelend met je kind, of in stressvolle situaties om je directe tips te kunnen geven over hoe je het beste aansluit bij zijn niveau van dat moment. In de loop van de bezoeken komen alle principes van contactgericht spelen (nog eens) aan de orde.

We maken gebruik van video opnamen die ons helpen duidelijk te maken waar de positieve punten en de eventuele uitdagingen liggen. Afhankelijk van de situatie worden de opnamen ter plekke bekeken of achteraf opgestuurd als ondersteuning van de begeleiding.

Het grote praktische voordeel van dit traject is dat we de data van die 10 keer verdeeld over een jaar gelijk inplannen. Op die manier ben je verzekerd van regelmatige input en feedback waardoor je stapsgewijs door het proces geleid wordt en je kan meegroeien met je kind.

De cursus Switch en de InHome begeleiding staan los van elkaar, maar vormen samen een krachtige ondersteuning bij de uitdaging je speciale kind uit te dagen tot groei.

Switch intensief

Switch intensief is een 5 daags programma voor ouder en kind samen en helemaal afgestemd op je persoonlijke vragen. Het biedt alle betrokkenen de gelegenheid in korte tijd een enorme sprong in ontwikkeling te maken.
Ontdek samen met ons de kracht van je kind en van jezelf en ga naar huis met heel veel praktische tips om vanuit het contact met je kind, verder te blijven spelen en te ontwikkelen, maar ook om je gezinsleven leefbaarder te maken.

In deze unieke week wordt er door jou, maar ook door anderen van het team met je kind gespeeld op basis van contactgerichte methoden als Son-Rise en Floortime, in totaal 6 uur per dag. Je wordt begeleid bij het spelen met je kind met als uitgangspunt het op gang helpen en  verbeteren van het contact. Als het contact eenmaal op gang is, stimuleren we het kind zijn grenzen te verleggen. Na iedere speelsessie krijg je feedback, zodat je leert wat je sterke punten zijn en waar je uitdagingen liggen.
Aan het eind van deze bijzondere week kijken we terug om te zien wat er allemaal bereikt is en wat van het geleerde je ‘mee wilt nemen’. Het is bijvoorbeeld heel goed mogelijk om dezelfde liefdevolle en stimulerende manier van spelen met je kind ook thuis voort te zetten op vaste momenten.

Denk je dat deze intensieve week iets voor jou is, neem dan ruim van tevoren contact met ons op via anita@samenwijzer.com of 0512 514654, zodat we kunnen overleggen wat de mogelijkheden zijn.

Geld mag wat ons betreft geen reden zijn om niet aan het welzijn van je kind en je gezin te kunnen werken, maak het bespreekbaar dan is er altijd een oplossing.

Kleine stapjes

Naast ons uitgebreide begeleidingsprogramma, gericht op scholing en ontwikkeling van het bijzondere kind, hebben we ook het volgende te bieden: Hulp in kleine stapjes.

Dit is hulp op maat en houdt in dat we op jouw verzoek bij je thuis komen en direct inspelen op je hulpvraag. Deze hulpvraag zal voor iedereen anders zijn en kan variëren van het weer vlot trekken van het speelprogramma tot het meekijken, -denken en dealen met lastige (praktische) situaties in het gezin.