Home » Lezingen

Lezingen en thema’s

Lezing Son-Rise en informatie Switch

Met regelmaat verzorgt SamenWijzer een lezing over het Son-Rise programma®. Het Son-Rise programma is ontstaan als een methode voor het begeleiden van autistische kinderen en vormt het uitgangspunt voor onze cursus Switch.
Mocht u op basis van wat u gelezen heeft over de cursus Switch nieuwsgierig zijn geworden naar deze manier van werken, of vraagt u zich af of dit wellicht iets voor u is, dan is dit een prima gelegenheid om meer te weten te komen over deze manier van werken en over ons. Er is altijd ruime gelegenheid voor het stellen van vragen.

In de agenda vindt u de data van de geplande lezingen.

Thema bijzondere prikkelverwerking

Doordat bijzondere kinderen anders met indrukken van buiten omgaan, verloopt het opvoeden van deze kinderen, zowel thuis als op school, ook anders. Communiceren met hen is een hele opgave, vaak omdat we ze niet begrijpen. Dit onbegrip kan veel stress opleveren, zowel bij de opvoeders als de ‘tegendraadse’ kinderen.
In een tijdsbestek van twee uur geven we informatie over de afwijkende prikkelverwerking bij kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum en staan stil bij de impact van deze prikkelverwerking om af te sluiten met een aantal voorbeelden hoe je je kennis over deze prikkelverwerking op een positieve manier kunt inzetten.

In de agenda vindt u de data van de geplande thema’s.

Thema anders omgaan met moeilijk gedrag

Zit u ook wel eens met de handen in het haar als uw kind niet lijkt op te pikken wat u bedoelt? Heeft u ook wel eens het gevoel dat u net zo goed tegen een stoel kunt praten, of dat uw kind om het minste geringste lijkt te ontploffen?

Uit ervaring blijkt dat wanneer we anders leren omgaan met dit moeilijke gedrag, er ook een verschuiving plaatsvindt in het gedrag van het kind. De sfeer in huis (en in de wijdere omgeving van het kind) kan hierdoor enorm opknappen.
In tweeënhalf uur behandelen wij op een interactieve manier dit thema, waarbij de deelnemers inbreng hebben in de invulling. Misschien dat niet iedereen specifiek zijn vraag kwijt kan, maar de vragen worden behandeld op een algemene manier, waardoor de informatie vaak wel voor iedereen relevant is.

In de agenda vindt u de data van de geplande thema’s.

Op afspraak

Voor al onze lezingen en thema’s geldt dat wij ze regelmatig zelf organiseren. Wij laten ons echter ook graag uitnodigen om binnen uw instelling, gezin of bedrijf een lezing te geven of een thema te verzorgen.
De inhoud van het programma wordt in overleg afgestemd op de doelgroep.

Belangstellenden die een lezing of thema bijeenkomst willen organiseren, kunnen contact opnemen per e-mail of per telefoon.

Lezing: Contactgericht Spelen 

Op afspraak via de mail.
Locatie: Wimerts 151, 9204 GW Drachten
Klik hier voor de contactpagina