Home » Ons aanbod voor ouders

Ons aanbod voor Ouders

Wij geven begeleiding op maat. Dat betekent dat we altijd in overleg met jullie kijken waar behoefte aan is en welke vorm van begeleiding bij jullie past.

Enkele van de mogelijkheden

Gesprekken

Zit jij ook wel eens met je handen in het haar als je kind niet lijkt op te pikken wat je bedoelt? Heb je ook wel eens het gevoel dat je net zo goed tegen een stoel kunt praten, of dat je kind om het minste geringste lijkt te ontploffen?

Maak een afspraak voor een gesprek. Samen met jou analyseren we de situatie en komen tot praktische oplossingen, toegesneden op jullie mogelijkheden. Want samen zijn we wijzer.

Soms is de situatie je zo boven het hoofd gegroeid, dat het alleen nog maar helpt om eerst even stoom af te blazen. Ook dat kan bij ons. Jij doet je verhaal en wij luisteren met begrip en respect. Door onze vragen kom je er weer aan toe te waarderen wat je allemaal doet, weer prioriteiten te stellen en misschien komen we er wel aan toe samen met jou de situatie te analyseren en kan je verder met praktische handvatten, toegesneden op jullie mogelijkheden.

Klik hier om contact op te nemen

Videofeedback

Het kan heel verhelderend zijn een ander eens mee te laten kijken naar die situatie die altijd uit de hand  loopt, of dat gedrag waar je je zo’n zorgen over maakt. Wij kijken met je mee, of naar een filmpje dat je zelf hebt gemaakt, of gewoon bij je thuis. We helpen je te kijken naar wat er gebeurt en geven praktische handvaten om de uitdagingen in het dagelijks leven het hoofd te bieden.

Cursus Switch

In deze cursus leer je open en met andere ogen naar je kind en zijn gedrag te kijken. We kijken naar het hele kind, dat bepaald wordt door zijn ontwikkeling, zijn aanleg, maar ook door zijn omgeving en zijn opvoeding. Dus je leert ook open en eerlijk naar je eigen verwachtingen en reacties te kijken.

Begeleidingstrajecten op maat

Wij bieden begeleiding op maat. Op basis van onze observatie van de beginsituatie van jou en je kind maken we een plan van aanpak.

Klik hier voor meer informatie.

Mensen die een eigen speelprogramma hebben opgezet of willen opzetten op basis van een contact gerichte methode – zoals Switch, Son-Rise, Floortime en CSL – kunnen wij op deskundige wijze ondersteunen.

Regelmatig geven wij lezingen of workshops over onderwerpen die verwant zijn aan autisme of onze manier van werken. Het huidige aanbod vind je in onze agenda.

SamenWijzer geeft cursussen en begeleiding aan alle betrokkenen bij kinderen in het autisme spectrum (autisme, PDD-NOS, Asperger). Maar op basis van onze uitgangspunten -geloof in het kind en een liefdevolle, accepterende houding- kan er gewerkt worden met alle kinderen die extra zorg nodig hebben, zoals kinderen met ADHD, ontwikkelingsstoornissen en verstandelijke of lichamelijke handicaps. In feite vaart elk kind daar wel bij, dus ook zonder dat je kind een etiketje heeft ben je welkom om met onze manier van werken kennis te maken.