Home » Over ons

lizette-anita

Lizette Rosenboom en Anita Speelman

SamenWijzer

SamenWijzer is een samenwerkingsverband van Lizette Rosenboom en Anita Speelman. Door onze krachten te bundelen vormen we een sterk team.

portret liz

Lizette Rosenboom

Ik ben kinderpsychologe en heb in het kader van een wetenschappelijk onderzoek vele moeder-kind interacties geobserveerd en op basis daarvan opvoedingsondersteuning gegeven. Later, als invaljuf in het (speciaal) basisonderwijs ontmoette ik kinderen met zeer uiteenlopende leer- en ontwikkelings-behoeften en worstelde met de vraag hoe ik elk kind het beste tot zijn/haar recht kon laten komen.

In september 2008 volgde ik bij het Option Institute in de Verenigde Staten de start-up cursus van het Son-Rise programma®, waarbij ik het gevoel had ‘thuis’ te komen. Het kind staat centraal, mét zijn voor ons soms onbegrijpelijke gedrag én zijn talenten. Daarbij zijn de ouders de belangrijkste bron voor groei van het kind.

Waar het Son-Rise programma ontwikkeld is door ouders van een jongetje met autisme, is Floortime, een vergelijkbare contactgerichte methode, in dezelfde tijd ontwikkeld door een psycholoog. Sinds 2011 ben ik officieel Floorplay therapeut.

De afgelopen jaren heb ik, veelal samen met Anita, vele gezinnen op weg kunnen helpen bij de begeleiding van hun kinderen en ben inmiddels deelgenoot geworden van vele kleine wondertjes.

Mijn passie is zoveel mogelijk ouders en begeleiders deelgenoot te maken van de prachtige principes en mogelijkheden van deze contactgerichte methoden om in verbinding te komen met je kind en (weer) tot groei te komen.

ik Anita Speelman

Ik ben moeder van een zoon met PDD-NOS en van 1998 tot 2005 werkte ik, samen met een team van zes vrijwilligsters, met het Son-Rise® programma, een contact gericht programma, bedoeld om met aandacht het contact met mijn zoon te stimuleren. De ontwikkeling van mijn zoon kwam vanaf dat moment in een stroomversnelling.

Van een chaotische peuter waarmee weinig tot geen contact mogelijk was, is hij veranderd in een fantastische zelfstandige sociale jongeman die mensen, die hem van vroeger kenden, versteld doet staan. Van een kind waarvan gedacht werd dat hij een zeer laag IQ zou hebben, volgt hij nu met gemak regulier onderwijs. Het werken met mijn zoon heeft mij geleerd vanuit liefde en begrip naar de dingen te kijken en door die visie ontdek ik dat wonderen werkelijk bestaan.
Nog regelmatig verbaas ik me erover hoe eenvoudig het programma is en hoe doeltreffend het werkt.
Sinds 2002 heb ik als ‘ervaringsdeskundige’  met plezier ouders en begeleiders weten te inspireren tijdens mijn workshops. In die tijd is ook de cursus Switch ontstaan, een mengeling van contact gerichte methodes, zoals Son-Rise, Floortime, Marte Meo en Growing Minds, maar ook NLP is in de cursus verwerkt. Door de jaren heen en in samenwerking met mijn collega Lizette Rosenboom, is deze cursus Switch uitgegroeid tot een volwaardig trainingsprogramma voor zowel ouders als begeleiders van kinderen in het autisme spectrum.

Boek Hartsverbinding
Over mijn proces van verbinding met mijn zoon heb ik in 2011 het boek Hartsverbinding geschreven wat besteld kan worden via info@autismenanny.nl.

Mama Vita
In Drachten ben ik in april 2012 begonnen als regiomoeder van Stichting Mama Vita. Dit is een stichting voor moeders van, door moeders van kinderen in het autime spectrum. Eens per maand worden moeders in de gelegenheid gesteld ervaringen met elkaar uit te wisselen en worden er workshops georganiseerd. Informatie op: www.stichtingmamavita.nl 
Eind 2013 heeft Lizette regio Drachten van mij overgenomen en ‘werk’ ik als mentor bij de stichting.

Autisme Nanny
Als autisme nanny geef ik je handvatten om in contact te komen met je kind en werken we samen aan de praktische oplossingen bij de uitdagingen die jij tegenkomt in de opvoeding van je bijzonder kind. Informatie op: www.autismenanny.nl

Luisterkind en Spiritueel Coach
Wil jij weten wat er in dat koppie omgaat?
Maak een afspraak voor een sessie ‘Luisterkind Methode’ en ontdek wat je kind je te vertellen heeftklik hier voor meer
Voor spirituele en cursussen kun je kijken op: www.hartsverbinding.com